Copyright 2024 - Custom text here
  • 1

  • 2

  • 3

  • 4

 

Унищожаване на мишки. Дератизация и професионална дератизация.

  Унищожаване на мишки е процес, който се извършва с различни методи и средства. Най-често се ползват отрови за мишки, залагат се примамки и няколко вида капани: живо ловящи, убиващи и лепящи. Използването на средства за унищожаване на мишки и гризачи, се нарича дератизация. Тя се извършва от всеки, който е нападнат от гризачи в терена си.

  Унищожаване на мишки и Борбата с мишки обичайно изисква усилия, търпение и ползване системни средства, а унищожаването на мишки е само част от процеса. Превантивните средства и профилактиката го допълват. Често обаче не можем да премахнем гризача и търсим причината. Мишките са труден и умен враг. Природата ги е дарила с бързо размножаване и подвижност. Интелигентни, те лесно научават отровите и си го споделят. Така популацията оцелява и нараства.

 

  Тук именно се проявява разликата между дератизацията и професионалната дератизация. Професионалната дератизация мобилизира специалисти с опит и познания върху вредителя, в създаване нови апаратури и препарати за унищожаване на мишки, с безкомпромисен успех. Отровите, ползвани от дератизатор са различен клас и са позволени за употреба само на обучени лица. Препаратите се променят всяка година, според резистентността на мишките и адаптацията им в средата.